Zen, tao en de essentie van meditatie

 

Voor beoefenaars van zen, tao en andere vormen van meditatie kan deze site een eyeopener zijn; zij beschrijft de kortste weg naar innerlijke vrijheid en dat wat aan alles voorbij is.

De site beschrijft een totaal ongedwongen en mentaal ontspannen manier van leven waarin innerlijke stilte geen doel is, maar een onbelangrijk bijverschijnsel dat kan voort- komen uit je mentaal ontspannen manier van "zijn".

 

meditatie

Het gaat hier dan ook niet om "leren mediteren", maar om je authentieke toestand van "zijn" en leven.
Mediteren voor enig hoger doel bevat altijd (een subtiel) egocentrisme.

Wel gaat het over leren je mentaal te ontspannen en langs deze weg te komen tot een mentaal transformatieproces; en - voor wie daarvoor kiest - te komen tot authentieke meditatie.

Het script dat aan deze site ten grondslag ligt raakt aan de diepste essentie van tao, zen, yoga en elke authentieke vorm van meditatie.

 

Benadering

Betreffende zen, tao en tantra gaat het om een authen- tieke non-conformistische, empirische en tijdloze benadering zonder de franje van enige leer, filosofie of traditie.

Het script levert een langzaam opbouwende "informatie" in de vorm van beweringen, visies, tips en beschouwingen op onze manier van leven.

 

Ga naar het script:
           
"
Levenskwaliteit, het belangrijkste in je leven "


                                      of naar: mystiek en esoterie > 

 

                                www.levenskwaliteit.nl